Azijska restavracija Han

Azijska restavracija se nahaja na Kongresnem trgu, poleg kavarne Zvezda.

Sam ambient je fenomenalen, najboljše ter najlepše opremljena restavracija v Ljubljani, ki ponuja prehrano na študenske bone. Popolnoma je nova, renovirana, same stene so brezhibne, brez pikice, dezajn je moderen, vendar izjemen. V tej restavraciji praktično nisem našel “napake” glede samega dezajna ter čistoče. Popolnoma je čista, pospravljena, vse je skrbno načrtovano, natakarji takoj počistijo, pospravijo. Glasba je seveda kitaska.
Pol pa pridem do stolov ter miz, ki so lesene, vendar imajo vsi stoli vzrezljane vzorce v les, enako mize, stoli so zelo udobni, imajo tudi ravno prav trde blazine za sedenje. Perfektno, prostora je dovolj. Vzorec v točilnem pultu je umetniški, to je vizualna paša za oči, enako pod iz plošč.

Nadaljnje je še en večji prostor, ta je pa dih jemajoči. Umeten hribček z kamenjem ustvari izgled potoka, same mize, razporeditev, stopnišče,… perfekcija dizajna. Pa Wc-ji so perfektni, čistoča ter namesto običajnih “pip” za vodo je vzporedna železna cev v obliki “U struge”, tako da ko si umivaš roke je kot da si jih umivaš z struge potoka (umetno se še mehurčki naredijo), mislim to je to.

Sam natakar je bil v uniformi, na zelo viskokem nivoju, mogoče se je mal preveč pogovarjal z kolegi vzunaj, to se sicer ne spodob za natakarja, vendar ni mi bilo potebno dolgo čakat, odnos je bil vrhunski.

Sama hrana je bila nadpovprečna v kolikor primerjam ponudbo ostalih kitajskih restavracij ter boljša od njih.

Juha je bila najboljša kitajska kislo-pekoča juha na bon, kar sem jih jedel, Sledila je glavna jed, in sicer sem naročil popečene rezance z rakci. Na voljo je okoli 6 študenskih menijev na dan. To jed sem že jedel večkrat v kitajskih restavracijah in tle je bila za odtenek boljša od ostalih. V primerjavi z ostalimi restavracijami so bili ti rakci veliki ter zelo dobrega okusa. Povdaril bi, da sem imel skos občutek, da je hrana čista, kvalitetna ter da je tle za čistočo res vrhunsko poskrbljeno ter tud hrana ima kvaliteto. Porcija je bila dovolj velika. Nadaljeval sem z solato, ki je bila manjša stilska ter v naprej pripravljena, vendar raznolika. Njen okus je bil zelo dober in sicer kalčki ter neka varianta zelenega “zelja” al nekaj takšnega, kar sem jedel prvič.

Spet se je pri solati videlo, da je hrana bolj kvalitetna, kot drugje ter da je tle velik poudarek na kvalitetnih sestavinah.

Za konec sem dobil sladico, ki je bila solidna ter okusna.

Cena samega obroka je smešno nizka, in sicer je 3,27 eura, kar je zelo nizko za restavracijo takšnega kova na takšni lokaciji!

Skratka tole restavracijo priporočam vsakumur, ki rad dobro je ter ima rad kitajsko hrano, saj bo dobil vrhunsko ponudbo z dovolj izbire.

Ambient: 5/5

Postrežba: 4,4/5

Hrana: 4,4/5

Cena: 4,6/5

Končna ocena z mnenjem avtorja: 4,6/5.

Ocenjevana restavracija: Azijska restavracija Han, Kongresni trg 3, 1000 Ljubljana

Trenutna cena študenskega bona: 3,27 eura.

Ena najboljših restavracij na študenski bon v Ljubljani.

Advertisements

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s