Ošterija pri Oljki

Ošterijo pri Oljki najdete v drugem nadstropju Cityparka v Btcju poleg ostalih restavracij.

Sam izgled je soliden, stoli, mize, poginjek, vse je skrbno pripravljeno ter lepo, vendar ostalega ambienta pa praktično ni. Vse se nahaja na zunanjem delu ter je odprt del, kjer ljudje hodijo mimo. Pogrešam bolj “notranji” prostor, ločen od zunanjega dela, čeprav je tud zunanji urejen, razen prt je bil deloma umazan.

Natakarji so ambivalentni, recimo ob prvem obisku me je najverjetneje postregla študentka, ki ni bila nič kaj prijazna, nasprotno arogantna, nič kaj korekten odnos, uniforma je sicer,..

No včeraj me je pa postregel en starejši natakar, ki je bil zelo prijazen, odnos je bil zelo dober, skratka odlična posrežba, mogoče je imel malo preveč prometa, kr je bilo malo pred 12 ter še ni bilo drugih natakarjev, vendar sem bil hitro postežen, tko da tle je blo pa perfektno.

Sama hrana tle je ena najbolj kvalitetnih na študenske bone v Ljubljani ter tudi količina je dovolj velika. Sprva sem dobil veliko, slastno gobovo juho,.. sledila je glavna jed, torej kosilo iz menija, ki je bilo obilno, dobrega prepleta okusov, zanimivo stilsko oblikovano, torej visoka kvaliteta. Sledila je solata, ki žal ni bila z solatnega bara, vendar je bla vseeno raznolika ter boljša od primerljivih že narejenih solat v ostalih restavracijah.

Za konec kosila je sledila še dobra sladica. Dodat moram, da me je natakar presenetil, saj mi je dal kupon za kepico sladoleda v mislim da slaščičarni, ki ga še nisem izkoristil, vendar je vseeno dobra gesta. Na študenski bon so na voljo tudi nekater ostale jedi, ki ne spadajo pod dnevni meni.

Sama cena študenskega bona je odlična. Bon namvreč stane samo 3,17 eura!!! Za tak ne verjemem, da boste še kje jedli tako kvalitetno na študenski bon. Torej pohvala.

Slaba stran restavracije je oddaljenost od centra Ljubljane, manj ambienta ter ambivalentna postrežba. V kolikor ste v Cityparku ter vam je prioriteta sama hrana, da jeste kvalitetno na študentski bon je Oljka prava izbira!!

Ambient: 3,6/5

Postrežba: 4/5 -2

Hrana: 4,8/5

Cena: 4,8/5

Končna ocena z mnenjem avtorja: 4,4/5. -0,5

Ocenjevana restavracija: Ošterija pri Oljki, Šmartinska 152G, 1000 Ljubljana

Trenutna cena študenskega bona: 3,17 eura

Update:

Ob današnjem obisku sem razočaran nad to restavracijo, posebej natakarji. Odnos današnjega natakarja je bil podn, brez vikanja ter še da dodam, na koncu sem plačal s kartico ter se je zmotil al pa me hotel okol prinest ter je na terminalu pisalo 13,17 eura!!!!! Torej 10 eurov preveč, dobro da sm opazil, takšne napake so nedopustne, Mene v takšni restavraciji, kjer te hoče natakar okol prinest, pol je pa še nesramen ter se neki zgovarja ne bodo več videli ter jo odsvetujem vsakomur.

Komentiraj